Volledig scherm
Darryl N. (met bril) naast zijn vriendin, op wiens rekening al het geld werd gestort. © Jan Hensema

Vier jaar cel voor zorgbaas Vivence die leefde als popster

Zorgbaas Darryl N., die het leven leefde van een popster, is vandaag veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor fraude. 

Het OM had 4 jaar cel geëist, met een half jaar gevangenisstraf als stok achter de deur. N. zou als bestuurder van zorginstelling Vivence - die ook een instelling in Borculo had - 1,8 miljoen euro via ingewikkelde constructies naar zichzelf hebben doorgesluisd, aldus het OM.

,,N. en zijn vrienden leefden het leven van een popster’’, zei de officier van justitie bij de eis. Ieder had een eigen Porsche voor de deur, en daarnaast nog meer dure leaseauto’s. Ze maakten luxe vliegreizen, altijd in business class. Shopten bij de duurste winkels, zoals Hermes. En dit alles met geld dat voor de zorg bestemd was. Geen seconde dachten ze na over de gevolgen voor de jonge verstandelijke gehandicapten die onder de hoede waren van het nu failliete Vivence.

Een boekhouder vertelde de politie dat N. zich gedroeg alsof de Zorg Stichting Vivence ‘zijn’ bedrijf was ‘waar hij naar believen geld uit kon halen’. Dit deed hij dus ook, boven zijn salaris van 180.000 euro. Zijn beste vriend dacht dat N. miljonair was. N. deelde ook in zijn weelde. Zo gaf hij de kerk een grote gift en nam hij vrienden mee op reis.

Het OM vervolgde ook de accountant en de twee leden van de raad van toezicht en de broer van de overleden vrouw van N. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek