De N18 tussen Lichtenvoorde en Lievelde.
Volledig scherm
PREMIUM
De N18 tussen Lichtenvoorde en Lievelde. © Theo Kock

Vierbaans N18 blijft dé ambitie van de Achterhoek: ‘Niet al, maar pàs zes keer naar de minister geweest’

ULFT - Een vierbaans N18 blijft dé wens van de Achterhoek. Een meerderheid van de Achterhoek Raad sprak zich daar deze week voor uit en steunde een voorstel hiervoor van onder meer de VVD en het CDA.

6 reacties

 • R.A. Maat

  2 maanden geleden
  De boeren mogen niks meer vanwege de uitstoot dan zou het toch vreemd zijn als er een vierbaansweg komt. C
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Al deze discussies hadden nu helemaal niet hoeven plaats te vinden als begin jaren '70 gewoon de A15, zoals toen gepland stond, was aangelegd tot aan Enschede. En dan was het ook tot aan miljoenen aan toe goedkoper geweest en was er in de afgelopen 40-50 jaar tot wellicht meer dan 50% minder fileleed geweest, in het bijzonder op de A12 en nabij Arnhem.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Sinds 2019 is de N18 in beheer bij de provincie Overijssel en enkele aanliggende gemeenten. Zij beslissen over doortrekken en verbreden van de weg. Bij de filemeldingen kom ik de N18 nooit tegen. Dus waarom investeren in deze weg?
 • Ronnie Tempel

  2 maanden geleden
  @rudieReindsen, een 4 baans weg is niet wenselijk maar noodzakelijk en zeker haalbaar ! Han in 1973 al doorgetrokken worden ! De Noordtak is wel haalbaar, dat heb je liever ! Slao eens met de voest op taofel !! Gezever over iets wat allang gerealiseerd had moeten zijn samen met de verbreding A12 !
 • Cor Kok

  2 maanden geleden
  Ach ja, leuk een 4 baans snelweg en leg er direct ook maar een goederenspoorlijn naast. 2 vliegen in 1 klap. Ik kom er regelmatig over die n18 en nooit geen problemen. Ongeveer 5 minuutjes bijleggen door de stoplichten. Altijd nog sneller dan richting Arnhem waar je 100 mag en dagelijks stilstaat. Ook die richting zal het dan drukker worden met nog meer files tot gevolg. Dus ik stem tegen;)

In samenwerking met indebuurt Doetinchem