Een vrouw met hond loopt op een pad waarlangs een groot aantal grasaren groeit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw met hond loopt op een pad waarlangs een groot aantal grasaren groeit. © Van Assendelft Fotografie

Voor honden levensgevaarlijke grasaar vroeg en veel aanwezig: ‘Ze steken de neus in het gras en snuiven ’m op’

DOETINCHEM/ DOESBURG - Ze zijn levensgevaarlijk voor honden én zijn dit jaar veel en vroeg aanwezig: grasaren. ‘Check je hond goed na het wandelen’, waarschuwt een dierenarts tegen de gemene kruipers, die in het slechtste geval kunnen leiden tot een pijnlijke dood van je viervoeter. 

11 reacties

 • Teun Dreug

  2 maanden geleden
  Als jullie hondenbezitters de drollen echt opruimen, daar word je pas ziek en onpasselijk van
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Dit is een wettelijke plicht voor de gemeente en overheid. Veilig kunnen uitlaten van honden. het is beter om uw hond even aan een lijn te houden tijdens het uitlaten, nu de grasaren welig tieren. Een Aarkapje over de kop van uw viervoeter plaatsen helpt overigens ook, zo kunnen ze de Aren tijdens het snuffelen niet aan elkaar overdragen. Alles helpt, we moeten het samen doen!
 • C Schaafman

  2 maanden geleden
  Heel simpel; gewoon de hond kort aangelijnd houden en kijken waar je loopt. Volgens mij ligt de verantwoording vooral bij de hondenbezitter en niet bij de gemeente/overheid. Nog beter.... geen hond nemen.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  De gemeente moet het groen onderhouden. wettelijk verplicht. Hier in Duiven is het 1 groot puinzooi. en dan willen ze het plein groen maken . Ik zeg declareren bij de gemeente
 • bernadet van rijswijk

  2 maanden geleden
  Gewoon declareren bij gemeente, als jouw hond dit opgelopen heeft bij de aangewezen honden uitlaat plaats. Doen we toch ook met alle mankementen van trottoirs en wegen als we daar ongevallen van oplopen door het niet onderhouden en repareren door gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek