Volledig scherm
De vrachtwagen ramde een spoorboom en kwam tot stilstand in de berm. De trein kwam enkele tellen later langs. © Jordi Deckert

Vrachtwagen rijdt dwars door gesloten spoorboom bij Warnsveld

videoEen vrachtwagen is vanmiddag dwars door een gesloten spoorboom gereden op de Lochemseweg bij Warnsveld. De vrachtwagenchauffeur kon niet meer op tijd remmen, week uit voor zijn voorligger en ramde de spoorboom.

Het ongeluk gebeurde even voor 12.00 uur op de weg tussen Lochem en Zutphen. Bij het naderen van de spoorwegovergang wist de vrachtwagenchauffeur door nog onbekende oorzaak niet op tijd te remmen. Om een harde botsing met zijn voorganger te voorkomen besloot de chauffeur uit te wijken en dwars door de gesloten spoorwegovergang te rijden.

Schade

De auto die voor de vrachtwagen stilstond werd nog aan de linker achterzijde geraakt en liep behoorlijke schade op. De spoorboom kwam er nog slechter vanaf. Deze werd in zijn geheel van de lichtinstallatie geramd. De vrachtwagen strandde aan de overkant van het treinspoor in de berm. Enkele tellen later kwam de trein bij de overgang aan.

Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De politie laat weten dat de hinder voor het wegverkeer meevalt. ProRail komt ter plaatse om de schade aan de spoorweginstallatie te herstellen. Het treinverkeer zal tot die tijd de overgang met aangepaste snelheid passeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek