Volledig scherm
© Thinkstock

Vragen over 'lekken' gegevens in Doetinchem

DOETINCHEM - 'Is bekend dat een groot aantal e-mailaccounts van de gemeente Doetinchem is gehackt en welke maatregelen zijn getroffen?' Deze en nog een aantal vragen stelt de fractie van Lokaal Belang aan de gemeente Doetinchem. Het zou om 60 e-mailaccounts gaan van medewerkers van de gemeente. Ook zijn er e-mailadressen en wachtwoorden te vinden van medewerkers van onder andere de gemeente Montferland.

,,Het mag niet mogelijk zijn dat gegevens van medewerkers worden gehackt'', zegt Henri-Georges Moïze de Chateleux, fractieleider van Lokaal Belang. ,,En mensen die hun gegevens achterlaten bij de gemeente, moeten er zeker van zijn dat ze niet worden gehackt.''

Een woordvoerder van de gemeente Doetinchem laat weten dat er onderzoek wordt gedaan. ,,Er zijn heel veel instanties waarvan e-mailaccounts gehackt zouden zijn'', zegt de woordvoerder. ,,We gaan kijken wat dit inhoudt voor de gemeente.''

Andere gemeenten

De e-mailaccounts zijn te vinden op de website gotcha.pw. De e-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden zijn deels afgeschermd. Op de website zijn ook delen van tientallen e-mailadressen en wachtwoorden te vinden van medewerkers van de gemeenten Winterswijk, Oude IJsselstreek, Aalten, Montferland, Bronckhorst, Oost Gelre en Berkelland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek