Vrees komt uit: 500 bomen miljoenenkunstwerk Zutphen tegen de vlakte

videoZUTPHEN - De schade aan het landschapskunstwerk Het Witte Lint bij Zutphen is groter dan gehoopt. Waar de provincie Gelderland in eerste instantie hoopte dat de perenprachtkever 'slechts' 260 bomen onherstelbaar had aangetast, blijken inderdaad 500 meidoorns te moeten worden gekapt langs de N348.

Het in 2016 gerealiseerde kunstwerk met 1.177 schuin opgekweekte bomen kostte 1,6 miljoen euro. Het kappen van de aangetaste meidoorns is donderdag klaar.

Vrijdag moet het strijken van knoflookextract op de andere bomen zijn afgerond. De kever kan hierdoor geen eitjes meer afzetten in deze bijna 700 meidoorns.

Herstel
De komende vier tot zes weken worden de overgebleven meidoorns gemonitord. In deze periode overlegt de provincie Gelderland met Erick de Lyon, kunstenaar van het project, over eventuele herstelmogelijkheden. Aan het eind van de zomer of net daarna nemen Gedeputeerde Staten vervolgens een besluit over de toekomst van Het Witte Lint.

Volledig scherm
De aangetaste bomen van Het Witte Lint worden gekapt. © FOTO HISSINK
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek