Volledig scherm
© DE GELDERLANDER

Vrouw (53) verdacht van betrokkenheid bij fatale woningbrand Doetinchem

DOETINCHEM - Een 53-jarige vrouw uit Doetinchem is aangehouden in verband met de fatale woningbrand in haar woonplaats. Na die brand, die zaterdagnacht in de Papaverstraat woedde, werd een nog onbekend slachtoffer dood aangetroffen in de woning.

Wie het slachtoffer is en hoe hij of zij om het leven is gekomen, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het niet om de bewoner van de woning gaat. De bewoner is daarnaast geen verdachte in de zaak, laat de politie weten.

De Doetinchemse is zondagavond door de politie aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen wat haar aandeel is geweest bij de brand. Hetzelfde geldt voor de exacte doodsoorzaak van het slachtoffer.

Evacuatie 

De brand in de tussenwoning, ontstond rond middernacht. Al snel sloegen de vlammen uit het dak en de vensters. Naastgelegen huizen werden natgehouden en bewoners uit hun woning gehaald.

Vrij snel na de brand lieten buurtbewoners weten een vrouw in de woning gezien te hebben, vlak voor de brand. Een politiewoordvoerder liet weten de verhalen ook te kennen, maar wilde destijds er niet op reageren.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek