Beeld van de vorige gemeenteraad van Montferland, waarin toen ook al de PvdA-fractie bestond uit alleen maar vrouwen. Die traditie heeft de partij voorgezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de vorige gemeenteraad van Montferland, waarin toen ook al de PvdA-fractie bestond uit alleen maar vrouwen. Die traditie heeft de partij voorgezet. © theo kock persfotografie

Vrouwen maken inhaalslag in Achterhoeks mannenbolwerk; stijging van aandeel in gemeenteraden

DOETINCHEM - Het gaat langzaam, maar het aandeel vrouwen in de Achterhoekse politiek lijkt bezig met een inhaalslag. Het aantal vrouwen in de gemeenteraden is na de verkiezingen en de vorming van de verschillende colleges behoorlijk gestegen: van 58 begin dit jaar naar 70 voor de zomerstop.

2 reacties

  • Henk Houwers

    2 maanden geleden
    De afgelopen 10 jaar hebben de gekozen politici niet geanticipeerd op de door de landlijke overheid afgekondigde particioatiemaatschappij. Jarenlang is men in de Achterhoek in de krimpkrampt blijven hangen. Ik ben al acht jaar bezig geweest preventief een mantelzorgwoning bij te bouwen. Terwijl er in het buitengebied wel grote hallen voor vee of productieprocessen gebouwd konden worden, zag de politiek geen kans de menselijke maat voor generatiewoningen te hanteren.
  • Ankie Bronckhorst

    2 maanden geleden
    Of het nou een man of vrouw is, het maakt geen ene moer uit. het gaat om kwaliteit en die is in de gemiddelde gemeenteraden ver te zoeken. Als je praat met raadsleden van welke partij dan ook, ze weten bijzonder weinig. Net als het grootste deel van de samenleving. En dan beslissingen nemen...

In samenwerking met indebuurt Doetinchem