Volledig scherm
Mountainbikers op de Vennebulten bij de Schaapskooi. © Jan Ruland van den Brink

VVV's in Terborg en Varsseveld sluiten de deuren

TERBORG - De VVV Oude IJsselstreek houdt op te bestaan in haar huidige vorm; twee van de drie agentschappen sluiten de deuren: in Terborg en Varsseveld. Vorig jaar heeft het bestuur van de VVV haar taken neergelegd. Er zijn geen nieuwe bestuursleden gevonden om het stokje over te nemen. Er wordt nu gezocht naar een structurele oplossing.

De VVV heeft met de gemeente de afgelopen maanden gesproken over de ontstane situatie. De gemeente werkt nu samen met de Stichting Achterhoek Toerisme (StAT) aan een structurele oplossing om het toerisme en recreatie in Oude IJsselstreek te blijven stimuleren. Daarbij wordt de veranderende behoefte van de toerist, onder andere door de digitalisering, meegenomen. De gemeente wil krachten bundelen: regionaal en lokaal, en ook middelen beschikbaar blijven stellen.

Wat deze ontwikkelingen betekenen voor het voortbestaan van de VVV's in Oude IJsselstreek is nog niet helemaal duidelijk. Het VVV-agentschap in ICER (Ulft) zal voorlopig open blijven. De website van de VVV Oude IJsselstreek blijft online en er worden wel fiets- en wandelactiviteiten georganiseerd. De huidige beroepskracht van de VVV zal vooralsnog vanuit StAT haar werkzaamheden voortzetten voor de gemeente Oude IJsselstreek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek