Vicky Flint in de etalage van haar kindermodezaak Het Duifje.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicky Flint in de etalage van haar kindermodezaak Het Duifje. © Jan Ruland van den Brink

Waar is Sinterklaas toch gebleven? Amper nog uitbundige sinterklaasversieringen in etalages

WINTERSWIJK/ DOETINCHEM - Je moet ze met een lampje zoeken: de uitbundige sinterklaasversieringen in de etalages. Terwijl de kerstlampjes de straten veroveren, is de vraag: waar is de goedheiligman toch gebleven? 

17 reacties

 • Joseppe Greuters

  1 maand geleden
  Goh.....niks vreemds aan. Door de hele zwarte Piet discussie is er geen een ondernemer meer die hier zijn vingers aan durf te branden. Die zetten allemaal veilig in op de kerst. In plaats van verandering is de traditie voor alle partijen om zeep geholpen. En ik ben er niet rouwig meer om.
 • Dirk Brouwer

  2 maanden geleden
  We kunnen niet om mensen die zich hier vestigen heen. Dat tradities om zeep geholpen worden door deze migranten zijn we zelf bij. Laten we dit gebeuren? Mensen sta toch op tegen deze veranderingen. Ik vind het schijnheilig gedoe. Maar ik ben niet alleen. Als je ziet dat een gekleurde collega zwarte Piet verafschuwd maar wel voor aan staat te dringen met zijn kinderen voor pepernoten en een cadeautje dan schieten bij mij de haren recht omhoog. Over schijnheilig gesproken.
 • Toon Hermans

  2 maanden geleden
  Geen Zwarte Piet.... dan zie je mij ook niet!
 • theo houkes

  2 maanden geleden
  Kijk onze Nederlandse tradities worden kapotgemaakt de buitenlanders gaan ons vertellen wat wel en niet mag
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Het heeft weinig tot niks met Covid te maken, maar een jarenlange tendens dat is versterkt door de Zwarte Pieten-discussie, waardoor winkeliers ook niet meer zo goed durven. De supermarkten beginnen al in augustus met pepernoten en letters, zodat ze in oktober al met kerst kunnen beginnen. Verdrongen door de uit Amerika overgewaaide feesten. Jammer, want Sinterklaas was erg gezellig, muziek in de straten en de zwarte Pieten die niet deden denken aan slaven, maar heel vrolijk en ondeugend waren.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek