Henk Eggink van fabrikant Slootsmid in Borculo (midden) geeft uitleg over de speciale bemestingsmachine voor Groene Weide Meststof aan Marjolijn Sonnema, directeur Agro en Natuur van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (rode jas). Geheel links Gelders gedeputeerde Peter Drenth (Landbouw).
Volledig scherm
Henk Eggink van fabrikant Slootsmid in Borculo (midden) geeft uitleg over de speciale bemestingsmachine voor Groene Weide Meststof aan Marjolijn Sonnema, directeur Agro en Natuur van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (rode jas). Geheel links Gelders gedeputeerde Peter Drenth (Landbouw). © Menno Pols/DG

Wageningen: Groene Weide Meststof net zo goed als gewone kunstmest

GEESTEREN - Groene Weide Meststof, de nieuwe ‘groene kunstmest’ die in de Achterhoek is ontwikkeld, is net zo goed als reguliere kunstmest. Dat zegt ir. Philip Ehlert, onderzoeker duurzaam bodemgebruik van Wageningen Universiteit. 

3 reacties

 • Kat

  3 jaar geleden
  Ja, natuurlijk, grijze stroom zelfs. Maar wat heeft dat ermee te maken? Groene stroom bestaat trouwens ook niet. Mensen trappen erin omdat ze niet nadenken en zich van alles wijs laten maken.
 • Freek Loo

  3 jaar geleden
  Beste Kat, je gebruikt stroom. Weet je wel dat dat niet groen is?
 • Kat

  3 jaar geleden
  Het is helemaal niet 'groen'. Het is mest uit de bio-industrie en kan dus nooit groen zijn. Er wordt voor deze varkens soja en maïs uit de VS en Zuid-Amerika en Azië geïmporteerd, wat veel CO2 uitstoot betekent en waar veel chemische bestrijdingsmiddelen voor gebruikt worden. Daarnaast wordt er in de sector nog steeds veel antibiotica gebruikt. 'Groene' mest komt uit de bio-dynamische veehouderij. En als jezelf voedsel (In de Achterhoek) voor deze varkens verbouwt, dan pas mag het kringlooplandbouw heten. Er heerst veel onkunde en onwetendheid helaas en de massa laat zich van alles wijsmaken.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek