Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / ANP

Wandelen op de plaats rust met rugzakken vol herinneringen

columnBeste Achterhoekers. Normaliter was ik exact op deze dag stoer over de finish gewandeld bij de Vierdaagse van Nijmegen. Jarenlang deelde ik dat wandelplezier met duuzenden, maar corona kwam en sindsdien hebben wij van de ‘Walk of the world’ slechts digitaal contact. 

 1. Milieustrijder Vollenbroek voert actie tegen provincie en omgevingsdiensten, niet tegen fabriek Sibelco in Winterswijk
  PREMIUM
  8

  Milieu­strij­der Vollen­broek voert actie tegen provincie en omgevings­dien­sten, niet tegen fabriek Sibelco in Winters­wijk

  De procedures die milieuactivist Johan Vollenbroek heeft aangespannen over de steengroevefabriek Sibelco in Winterswijk, zijn niet gericht tegen de fabriek zelf. Maar wél tegen de provincie Gelderland en de omgevingsdiensten, die verantwoordelijk zijn voor vergunningverlening en de onderzoeken naar schadelijke uitstoot van de fabriek. ,,Zij doen hun werk niet goed”, stelt Vollenbroek.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek