Wethouder Joop Wikkerink namens de acht Achterhoekse gemeenten over de Wmo- en jeugdzorg. ,,Doorgaan op de oude weg was geen doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Joop Wikkerink namens de acht Achterhoekse gemeenten over de Wmo- en jeugdzorg. ,,Doorgaan op de oude weg was geen doen.” © Jan van den Brink

‘Weg met de perverse prikkels in de jeugdzorg’; Achterhoeks zorglandschap op de schop

Het zorglandschap voor jeugd en Wmo gaat in de Achterhoek op de schop. Nu de aanbesteding is afgerond blijven van de driehonderd contractpartijen nog zestig over die hulp bieden aan ongeveer 13.000 Achterhoekers. ,,We kijken voortaan naar het resultaat, niet meer naar de trajecten”, zegt wethouder Joop Wikkerink namens de regio.

7 reacties

 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Volgens mij heeft de wethouder gelijk wanneer hij stelt dat het niet tot de taak van een gemeente behoort om allerlei bedrijfjes overeind te houden, wat dat betreft begrijp ik deze aanpassing helemaal. Het gaat hier wel om zorggeld dat niet maar jaren lang automatisch dient te gaan worden uitbetaald aan bedrijfjes die van zichzelf vinden dat ze het allemaal zo goed doen maar om de noodzaak om mensen beter te laten functioneren voor zover mogelijk. Tja en dat betekent dat mensen moeten wennen.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  De waanzin wordt steeds duurder betaald.
 • Henk Jansen

  2 maanden geleden
  Het is spijtig dat ongekwalificeerde, toevallige wethouders dit soort onzin mogen verkopen. Als je visie zou hebben en het goed voor hebt met de zorg, dat stop je met aanbesteden en marktwerking.
 • M. van Dichteren

  2 maanden geleden
  Of het gaat zo, de gemeente heeft voor klant X een bedrag beschikbaar en daarbinnen moet de zorgverlener het doen.
 • Gerdien Wenting

  2 maanden geleden
  Er is zoveel mis met deze aanbesteding dat Joop blij is dat hij niet mag reageren op vragen tijdens het aanbestedingsproces. Maar nu de gunning afgerond is, kunnen ze nig steeds geen antwoord geven op veel vragen. Bewaar het artikel maar goed zodat je hem er over 2 jaar mee om de oren kunt slaan en dit aanbestedingsproces -dat miljoenen euros zorggeld heeft gekost- de prullenbak in kan.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek