Volledig scherm
PREMIUM
De Achterhoek Board en Achterhoek Raad vergadert een aantal keren per jaar. © Jan Ruland van den Brink

Wie stapt over zijn schaduw in de Achterhoek Board?

AchtergrondDOETINCHEM - Is de Achterhoek Board inderdaad hét instrument waarmee het lukt om als regio als één blok naar buiten te treden? De komende maanden moet blijken of de 49 raadsleden over hun eigen schaduw heen kunnen stappen en denken in algemeen belang (de Achterhoek) in plaats van eigen belang (de eigen gemeente).

In welke gemeenten worden de komende jaren met het oog op de krimp nog wel woningen gebouwd en in welke niet? Welk dorp is groot genoeg om een winkelcentrum op de been te houden en welk niet? In welk bedrijventerrein wordt geld geïnvesteerd en in welke niet? En waar komt een buslijn terwijl een andere wordt opgedoekt? Allemaal vragen die aan de orde kunnen komen in de Achterhoek Board. Daarbij moeten raadsleden misschien wel eens kiezen voor een investering in een andere gemeente, ten koste van de eigen gemeente.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek