Volledig scherm
De drie brouwers van links naar rechts: Michiel van der Vaart, Onno Raspe en Bart Looman. © DG

Winterswijk heeft zijn eigen biertje: Wentersch

WINTERSWIJK - Winterswijk heeft zijn eigen professioneel gebrouwen bier: Wentersch. De eerste biertjes werden zaterdagmiddag gedronken in het proeflokaal van de bierbrouwer aan de Javastraat. 

Daaronder een witbier, genaamd Piet, verwijzend naar Piet Mondriaan. Behalve een proeflokaal en een bierbrouwerij (met acht ketels) is er ook een winkel in de voormalige garage in de Javastraat. 

Chirurg

,,De bedoeling is dat de zaak uiteindelijk zes dagen per week open is'', zegt Michiel van der Vaart, in het dagelijks leven chirurg in het SKB in Winterswijk. ,,Als het goed is komen er ook één of twee mensen te werken. We brouwen 60.000 liter per jaar. Er zijn natuurlijk wel hobbybrouwers. Maar dit is de eerste professionele brouwer, die ook bier mag verkopen, in Winterswijk sinds honderd jaar.''

Bierbrouwerij Wentersch is een driemanschap. Naast Van der Vaart zijn Bart Looman, directeur van installatiebedrijf Winterarm) en Onno Raspe eigenaar. De laatste is een voormalig brouwer van Grolsch met veertig jaar brouwervaring.

Afnemers van Wentersch zijn onder meer: Supermarkt Plus, vakantiepark De Twee Bruggen, restaurant Strandlodge (in Winterswijk) en Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek