Het onderzoek naar het geroofde Joodse vastgoed in de gemeente Winterswijk werd in de synagoge gepresenteerd. Als reactie op de uitkomst schenkt de gemeente 75.000 euro aan de Stichting Cultuurbehoud Achterhoek om zo het verhaal van de Joodse Winterswijkers levend te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderzoek naar het geroofde Joodse vastgoed in de gemeente Winterswijk werd in de synagoge gepresenteerd. Als reactie op de uitkomst schenkt de gemeente 75.000 euro aan de Stichting Cultuurbehoud Achterhoek om zo het verhaal van de Joodse Winterswijkers levend te houden. © Jan Ruland van den Brink

Winterswijk schenkt 75.000 euro aan synagoge: ‘Winterswijk heeft dit destijds niet goed gedaan’

De gemeente Winterswijk schenkt 75.000 euro aan stichting Cultuurbehoud Achterhoek om zo het verhaal van de Joodse inwoners levend te kunnen houden. De stichting is eigenaar van de synagoge in Winterswijk. 

3 reacties

 • Anne Hout

  1 maand geleden
  @Marjan en Ronny, wat stellen jullie dan voor om het goed te maken? Moet iedereen maar gewoon vergeten wat er is gebeurd en dat de Joden werden behandeld als ongewenst oud vuil toen ze terugkwamen? Ruim 60 jaar later is er blijkbaar nog steeds niets verbeterd in de mentaliteit in Winterswijk.
 • Ronny ter Maat

  1 maand geleden
  Zo zoveelste waardeloze schenking pffff blijft aan de gang
 • Marjan hutten

  1 maand geleden
  jammer geld, ze kunnen zich zelf wel omderhouden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek