De voormalige steenfabriek van Wienerberger in Winterswijk
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige steenfabriek van Wienerberger in Winterswijk © Jan Ruland van den Brink

Winterswijk wil steenfabriek voor 5,1 miljoen kopen: ‘We zitten te springen om ruimte voor bedrijven’

WINTERSWIJK - Volgend jaar zomer is Winterswijk 4,5 hectare aan industrieterrein rijker. Tenminste, dat is de visie van het college. Die wil, met de aankoop van de voormalige steenfabriek aan de Misterweg, snel ruimte maken voor bedrijven.

6 reacties

 • Anneke De Boer

  2 dagen geleden
  5,1 miljoen voor een stuk vervuilde grond?? Dat de gemeente ook nogeens zelf moet ruimen tegen de kosten van...??? Zijn ze wel helemaal lekker daar, met gemeenschapsgeld.
 • Johnny de Oude

  5 dagen geleden
  Bedrijven? Dit is een mooie plek voor een AZC. Winterswijk kan er nog wel een paar honderd opvangen als er toch ruimte is.
 • Ankie Bronckhorst

  5 dagen geleden
  Veel te veel geld voor een dergelijk stuk grond dat nog geruimd moet worden. En het gaat nog veel meer kosten waarschijnlijk. Schandalig dat er zo met belastinggeld wordt omgegaan.
 • P. Wassink

  5 dagen geleden
  Absurd bedrag voor een bedrijf wat daar bewust stopt met productie en vervuilde grond achterlaat. Zal voor iets van 1 mio of nihil in boeken staan bij Wienerberger. Goed onderhandeld (door verkoper dan) zal totaal wel iets van 10 miljoen worden voor misschien net 4 hectare uit te geven grond. Beetje heel erg prijzig ondanks begrip voor situatie.
 • andré wittebroek

  5 dagen geleden
  Hoeveel duurder gaat het worden? Wordt wel 9 miljoen, alles wat gemeente/overheid plant wordt duurder....( Kleiput) Burger betaalt, geen probleem toch..

In samenwerking met indebuurt Doetinchem