Volledig scherm
De kabels voor het glasvezelnetwerk gaan de grond in, zoals hier in Zevenaar. foto Henk Rodrigo

Winterswijk: zelf plan snel internet

WINTERSWIJK - De gemeente wil zelf aan de slag met een plan voor aanleg van snel internet voor bewoners en bedrijven in het buitengebied en niet meer wachten op de pilot in Berkelland en Bronckhorst.

Wethouder Gert Jan te Gronde is "teleurgesteld" in de pilot die in de gemeenten Berkelland en Bronckhorst is gestart om de aanleg van snelle internetverbindingen te onderzoeken. "We hadden gehoopt dat ze verder zouden zijn. De eerste van vier fasen is nu afgesloten met een rapport. Het zal nog wel even duren voordat het definitieve antwoord er is."

Te Gronde wil nu met de ondernemersvereniging en belangenverenigingen uit de buurtschappen om tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn. "Glasvezel is mooi, het lijkt de beste oplossing, maar het is ook de duurste. Misschien is juist 4G voor de komende tien tot twintig jaar de beste oplossing. Op langere termijn is het dan misschien mogelijk om bij de vervanging van de riolering ook een buis te leggen voor glasvezel."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek