Volledig scherm
© ANP

Winterswijker langer vast voor mishandeling, bedreiging en gijzeling

WINTERSWIJK – De 36-jarige Winterswijker die een week geleden in zijn woning aan de Dahliastraat is gearresteerd blijft langer vastzitten. De man wordt verdacht van mishandeling, bedreiging en gijzeling.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Arnhem is de aanhouding van de verdachte Winterswijker voor afgelopen weekeinde met twee weken verlengd. Dat geldt ook voor een 53-jarige man uit Almelo, die tegelijkertijd werd aangehouden.

Aangifte

Het onderzoek naar de twee mannen loopt nog.  De politie kwam in actie nadat in maart aangifte van bedreiging werd gedaan. Begin april volgde een nieuwe aangifte, nu van mishandeling, bedreiging en gijzeling. Uit het onderzoek kwamen deze twee verdachten naar voren.

Geboeid

De Winterswijker werd vorige week dinsdag 's ochtends om 7 uur thuis aangehouden. Volgens een passant waren er acht tot tien politiemensen bij de aanhouding betrokken. De 36-jarige Winterswijker werd geboeid naar een politiebus gebracht en vervolgens weggereden.

De politie wilde na de aanhouding niets zeggen over de aard van de mishandeling, bedreiging en gijzeling, wie daarvan het slachtoffer is en waar die zich heeft afgespeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek