Volledig scherm
De banner aan het terras van De Lindeboom bij Winterswijk. © Hoteleigenaar Marco Stemerdink

Winterswijks hotel aan Duitse grens: 'Willkommen in der Heimat des neuen Europameisters!'

WINTERSWIJK - De buren plagen? Moet kunnen, dacht Hoteleigenaar Marco Stemerdink uit Winterswijk. Na het laatste fluitsignaal van de EK-finale vrouwenvoetbal hing hij zondagavond direct een banner op aan het terras van zijn hotel: 'Willkommen in der Heimat des neuen Europameisters!'

Volledig scherm
De Kottenseweg is een drukke verbindingsweg tussen Nederland en Duitsland. © DG

Hemelsbreed ligt Hotel De Lindeboom 3 kilometer van de Duitse grens. ,,De Kottenseweg is een drukke weg waar veel Duitsers rijden. Met name in het weekend is het hier altijd druk met Duitsers die richting Nederland rijden’’, legt hij uit. 

Rivaliteit
Een uitgelezen mogelijkheid om wat zout in de wonden te strooien. Duitsland won de afgelopen zes editie van het Europees kampioenschap voor vrouwen, maar werd dit EK in de kwartfinale uitgeschakeld. ,,We konden het niet laten. We hadden deze banner al sinds het vorige EK van de mannen in 2012. Toen hing het spandoek er al voor het toernooi begon. Toen de mannen er kansloos uitvlogen, hebben we het maar snel weggehaald. Tot grote hilariteit van de Duitsers’’, lacht Stemerdink. 

Na het weekend
Nu kwam het doek dan toch van pas. ,,Iedereen kan er om lachen. Duitse gasten maken foto's en automobilisten toeteren als ze voorbijkomen.’’ Stemerdink laat de banner zeker tot na volgend weekend hangen. ,,Dan komen de meeste Duitsers, dus verwacht ik veel commentaar!’’

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek