Foto : jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
Foto : jan Ruland van den Brink © de Gelderlander Achterhoek

Wolf bijt 3 schapen dood in Veldhoek

VELDHOEK - Bij een boerenbedrijf aan de Paaldersteeg in Veldhoek zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie schapen gedood. Volgens een deskundige van BIJ12-Faunafonds zijn de beesten waarschijnlijk aangevreten door een wolf.

18 reacties

 • Jules Vismale

  3 jaar geleden
  Wie vindt je anders gevaarlijker: de wolf of de mens? Als ik door de Veluwe, de Drunense Duinen, de Utrechtse Heuvelrug etc. ga fietsen dan verkies ik daar een wolf, wisent, Schotse Hooglander, wild zwijn etc. veruit boven menselijke struikrovers, relschoppers, stropers, menselijke jagers, asociale milieuvervuilers, drugcriminelen enz. daar ik weet dat zij mij meer schade toebrengen! Houdt ik bovendien zelfs gepaste afstand van de opgenoemde dieren dan is dat ook verstandiger dan dat je ze opzoekt en gaat voeren daar zij hierdoor hun angst voor mensen verliezen.
 • Gerrit Louter

  3 jaar geleden
  Jules.....je reactie is gewoon oude koeien uit de sloot halen , en dat heeft totaal niets met deze kwestie te maken...
 • Jules Vismale

  3 jaar geleden
  Adolf Hitler, Jozef Stalin en Mao Zedong waren dus zeker geen moordenaars? Ik heb ooit een verhaal gelezen dat een wolf in 1943 puur toevallig bij Katyn (Wit-Rusland) een groot massagraf opspoorde met 20.000 Poolse officieren daarin die door de NKVD van Stalin waren vermoord en ironisch genoeg door middel van afschieten!
 • Fred

  3 jaar geleden
  En wie gaat die rekening betalen voor die omheining? Dat zijn vergeleken met de prijzen van schsapen erg hoge kosten. Als zo'n probleem zich blijft voordoen kunnen boeren straks niet meer lonend schapen houden en mogen stedelingen naar nog meer kale graslanden kijken.
 • Fred

  3 jaar geleden
  Zeg je dat ook als het dieren van jou betreft?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe
  Play

  Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe

 2. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen

Achterhoek