De wolf werd vlak over de grens bij Aalten op de foto gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
De wolf werd vlak over de grens bij Aalten op de foto gezet. © Privé

Wolf in de Achterhoek? ‘We hebben hem gezien, maar die komt hier niet wonen’

De wolf is in de Achterhoek. Tenminste, hij was er. Een foto, gemaakt vlak over de grens bij Aalten, is daar het bewijs van. ,,Maar de kans dat het dier zich hier nu permanent gaat vestigen is nihil”, zegt Jurgen Hijink van de Wildbeheereenheid in Winterswijk.

11 reacties

 • Anneke Jansen

  4 maanden geleden
  Zou fijn zijn als we afrastering, die voldoende effect zou moeten hebben, mogen en kunnen plaatsen. Nu zijn er gemeenten die denken dat ze moeten handhaven, als het hoger dan 1 meter wordt en een beetje veel is. Nog los van de kosten waar wij voor opdraaien. Elke ochtend is het weer spannend of alles de nacht heeft overleefd. Wolf past niet in dit druk bevolkte landje.
 • R Derk

  4 maanden geleden
  Laat dit dier toch met rust. Zorg voor goede afrastering en stop met gezeur..
 • Marc van der Wee

  4 maanden geleden
  Ook de dieren doen al aan 'Schengen'... De inwoners van het dorp waar de foto is gemaakt staan in hun Hemd. ;-)
 • C. v. Bergen

  4 maanden geleden
  Ach daar is @ Ceciel weer. Waarom zou ik bang zijn van dat ondier. Waar ik moeite mee heb is over al die ophef van die knuffelaars en verder helemaal eens met wat Gerrit Louter schrijft. Gelukkig zijn er nog mensen die ff nadenken en realistisch zijn.
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  @C. van Bergen, als we iedereen moeten afschieten die ons angst aanjaagt of waar we overlast van vrezen dan gaat het rustig worden in deze wereld. Heeeel rustig. Gelukkig dat we niet zo'n triggerhappy volk zijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek