De beslommeringen van de familie Meiland in hun Hengelose woonboerderij op tv hebben getoond hoe mooi wonen in de Achterhoek is. ,,Betere exposure kun je niet krijgen", zegt makelaar Ben Groot Roessink.
Volledig scherm
PREMIUM
De beslommeringen van de familie Meiland in hun Hengelose woonboerderij op tv hebben getoond hoe mooi wonen in de Achterhoek is. ,,Betere exposure kun je niet krijgen", zegt makelaar Ben Groot Roessink. © Jan Ruland van den Brink

Woningen Achterhoek in twee jaar gemiddeld ruim een ton duurder: ‘Dit is mede het Meilandjes-effect’

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Voor een woning in de Achterhoek wordt gemiddeld 110.000 euro meer betaald dan eind september 2019. Bronckhorst spant de kroon met een stijging van 2 ton.

10 reacties

 • M Rütten

  2 jaar geleden
  Dit heeft niks met meiland te maken maar met gebrek aan voldoende huizen, de rijken kapen dan huizen weg voor de neus van mensen die het normaal gesproken nog konden kopen maar door overbieden door mensen met een dikke knip dus niet meer.
 • E.S. Cornelese

  2 jaar geleden
  Precies Johann Janssen zo is het. En deze gaan nu ook nog allemaal de verstopping van de A12 nog beroerder maken.
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  @Marjan * jammer dat de gemeente Bronckhorst de Meilandjes heeft tegengewerkt. Ze waren een toeristisch trekpleister voor de omgeving en nu krijgen we een invasie van mensen uit het westen die daar een huis willen kopen.
 • Marjan hutten

  2 jaar geleden
  ja de meilandjes effect; tot de gemeente bronchorst kwam en ze wegjoegen..
 • J.C. Flipse

  2 jaar geleden
  Winterswijk is qua uitstraling erg gewild bij huizenkopers. Ook hier zijn de voorzieningen ruim aanwezig. Met recht blijft winterswijk de parel van de achterhoek en de hoofdstad!