Een mogelijk tracé van de Noordtak van de Betuweroute door de Achterhoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mogelijk tracé van de Noordtak van de Betuweroute door de Achterhoek. © Marcel Kuster, foto Rolf Hensel

Wordt de Achterhoek het nieuwe Groningen? De voortekenen zijn weinig hoopvol

AnalyseHet is 4 november als in Den Haag een motie wordt aangenomen om de mogelijkheden van de Noordtak door de Achterhoek te onderzoeken. Met 148 stemmen voor en 1 stem tegen. Maar er is niemand in Den Haag die dan denkt: laten we een berichtje sturen naar de Achterhoek met de mededeling: ‘Jongens, die Noordtak van de Betuweroute, die gaat door. En waarschijnlijk dwars door jullie regio’.

48 reacties

 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Theo Tankink nog even over dat grotere plaatje. Nou dat is in de afgelopen 50 jaar voor de Liemers en Achterhoek ook niet uitgewerkt en dus niet gekomen. Heb het hier over een goede infra Oost/west en OV met dubbel spoor van W'wijk naar Arnhem.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Theo Tankink en dat grotere plaatje wil niet zeggen, dat ik mij daar bij neer ga leggen en samen met alle Liemersen en Achterhoekers er pal voor ga liggen. trouwens wij hebben het in dit gehele verhaal wel over railvervoer. wegvervoer is een geheel ander thema en hoort dan ook thuis in andere discussie.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @Hoeveel gewicht legt iemand in de schaal met welgeteld één zetel?
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Dus @Theo Tankink volgens jou moet de Achterhoek maar bloeden voor het zogenaamde grotere geheel, terwijl de Betuweroute nog niet eens afgebouwd is? Lekker objectief ja!
 • Theo Tankink

  4 maanden geleden
  Helaas voor jou @Johann Janssen gaat het niet om de individuele overlast, maar om een groter plaatje. Het vervoer over de weg met allemaal vrachtwagens levert nog meer geluidsoverlast, milieuvervuiling etc. op. En hiermee @Mattie Veld plaatst dit klachten over de huidige Betuweroute ook in een ander daglicht..... Objectief bekeken is deze route misschien wel de beste optie.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek