Volledig scherm
Een winkel van Tuunte. © Foto Raphael Drent

Zeker helft Tuunte-winkels blijft open

DOETINCHEM - Zeker de helft van de Tuunte modewinkels in de Achterhoek en Twente blijft open. De Achterhoekse modeketen Tuunte Fashion maakt een doorstart. Volgens de curator is dat mede te danken aan de positieve inzet van de werknemers, die na het faillissement positief bleven werken.

Begin augustus werd de modeketen in staat van faillissement verklaard. Op dat moment waren er 41 winkels, hoofdzakelijk gevestigd in de Achterhoek en Twente. Daarmee behoorde Tuunte in Oost-Nederland tot een van de grotere modeketens. Er werken 260 mensen bij Tuunte. Sinds het faillissement heeft curator Vincent Jongerius uit Doetinchem besloten de winkels open te houden en de verkoop door te zetten met behulp van alle medewerkers.

In de afgelopen dagen is overeenstemming bereikt met een investeerder die ervaring heeft binnen de branche, maar vooralsnog niet met naam genoemd wil worden. Hoeveel winkels er uiteindelijk open blijven is mede afhankelijk van de onderhandelingen met de verhuurders. Het is de intentie om met tenminste 20 van de 41 winkels van Tuunte verder te gaan. Hierdoor blijft ook een deel van de werkgelegenheid behouden. De over te nemen winkels houden de naam Tuunte.

De verkoop vanuit de Tuunte filialen gaat vooralsnog gewoon door tot eind september. In de loop van september zal duidelijk worden welke filialen ook na de leegverkoop open blijven. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek