Volledig scherm
Bij de inval in Aalten zijn goederen in beslag genomen. © Politie

Zeven personen opgepakt bij Aaltense wietkwekerij met 1.190 planten

AALTEN - Zeven personen zijn vanochtend opgepakt bij een woning aan de Gendringseweg in Aalten voor het kweken van wiet. Daarbij werden 1.190 wietplanten gevonden en vernietigd.

De politie deed een inval in de woning en bijbehorende schuren na een langer lopend onderzoek. In het woonhuis werd een wietkwekerij gevonden van 90 planten, in een schuur stonden 1.100 planten en in een tweede schuur was een kwekerij in aanbouw. Stroom werd illegaal afgetapt.

Volledig scherm
In een van de schuren in Aalten stonden 1.100 planten. © Politie

Twee mannen uit Aalten (41 en 43 jaar), een man uit Arnhem (31), een man en vrouw uit Driel (43 en 32 jaar) en een man en vrouw zonder vaste woonplaats (24 en 31) werden op heterdaad betrapt en meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip. In het onderzoek dat voorafging aan de inval werd een helikopter ingezet met warmtecamera. Die registreerde warmte op het terrein.

Volledig scherm
In een van de schuren in Aalten was een kwekerij in aanbouw. © Politie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek