Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Zomerscholen populair bij Oekraïense kinderen in de Achterhoek: ‘Sommigen begonnen zich al te vervelen’

’S-HEERENBERG/ WINTERSWIJK - Oekraïense kinderen die in Montferland opgevangen worden, krijgen bijscholing op een speciaal voor hen opgezette zomerschool. Er is veel belangstelling voor, want het merendeel van de 92 kinderen die in aanmerking komen, doet mee. 

3 reacties

 • Pieter-Jan Hulsbosch

  2 maanden geleden
  Ceciel 6 weken vrij krijgt niemand toch? En waarom kinderen met een taal achterstand wel en anderen niet? En ja het kan ook voor die anderen, maar daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Pieter Jan Hulsbosch, een zomerschool is niet alleen voor Oekraïense kinderen, maar voor heel veel kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstanden (die zo weer wat bij kunnen spijkeren voor het nieuwe schooljaar begint). Ook voor Nederlandse kinderen, en ook voor kinderen met werkende ouders. En als jij als werkende ouder je vakantie niet rond krijgt moet je bij je baas zijn en dit niet wentelen op mensen en kinderen die het al moeilijk genoeg hebben. Dat kleinzielige getrut is beschamend.
 • Pieter-Jan Hulsbosch

  2 maanden geleden
  En als werkende Nederlandse ouders moet je maar uitzoeken hoe je die 6 weken vakantie van je kroost de opvang regelt. Waarom kan dit niet voor ieder kind geregeld worden? En ik gun het die kinderen van harte hoor. Maar voor velen met jonge kinderen is het ieder jaar weer een hele puzzel om die vakantie te overbruggen. En hier ligt er meteen weer een zak geld voor klaar.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem