Net buiten Doesburg is ruimte genoeg voor zonneweides maar wil de Doesburger die ook? Uit onderzoek van bureau PON & Telos blijkt dat er ‘enige weerstand’ is: eerst de daken vol.
Volledig scherm
PREMIUM
Net buiten Doesburg is ruimte genoeg voor zonneweides maar wil de Doesburger die ook? Uit onderzoek van bureau PON & Telos blijkt dat er ‘enige weerstand’ is: eerst de daken vol. © BartHarmsen

Zonneweides stuiten op weerstand in Doesburg: eerst daken vol

DOESBURG - Velden vol zonnepanelen om in 2050 energieneutraal te zijn? Veel Doesburgers zien liever dat eerst daken van huizen en bedrijfspanden worden vol gelegd. Daar is nog ruimte zat.

5 reacties

 • A. Bulten

  2 maanden geleden
  Verdeel de subsidies die de zonnevelden zouden krijgen eens onder de burgers met hun panelen op het dak of maak een gelijkmatige verdeling. Voor elk gesubsidieerd paneel op het veld ook 1 op het dak van de burger met een even hoog subsidiebedrag. Vele burgerdaken" samen vormen ook een groot "zonneveld".
 • theo houkes

  2 maanden geleden
  Goeie gedachte ik dacht dat er nooit iemand achter zou komen zonnepanelen horen op daken en niet in de wei daar horen koeien of doen we het anders de koeien op dak en de panelen in de wei
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Zonnepanelen in zonneweides worden in de zomerzon 80 graden... dit veroorzaakt meer opwarming. Daarnaast raken ze bevuild met zand, gras en vogelpoep waardoor het rendement met de helft minder wordt.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Zonneweides stuiten op weerstand in Doesburg: eerst daken vol. helemaal mee eens. in Silvolde hebben ze een enorm succes behaald door naar de Rechter te stappen en die heeft de eiser in het gelijk gesteld tegen het aanleggen van zo'n zonnevlakte. verzet hiertegen kan dus werkelijk lonen.
 • Jan Nuvens

  2 maanden geleden
  Zoals altijd moet eerst de ander iets doen, daken ipv weides, industrie ipv boeren, buitenland ipv wij in NL en zo doen we met zijn allen gewoon niets. Lekker makkelijk.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek