Een motorcrosser doet een spectaculaire stunt op de Zwarte Cross in 2016.
Volledig scherm
Een motorcrosser doet een spectaculaire stunt op de Zwarte Cross in 2016. © Femmy Weijs/ Zwarte Cross

Zwarte Cross helpt zeven jonge sporters naar de top

LICHTENVOORDE/ HENGELO - Zeven jonge sporters uit het oosten van het land worden de komende jaren door de Zwarte Cross gesteund op weg naar de top. De organisatie van het grootste festival van Nederland gaat de sporters met de Talententuin voornamelijk helpen met de promotie.

Dat gebeurt via de online-kanalen van de Zwarte Cross, als Twitter, Facebook, en de website. ,,Dan gaat het om interviews met de sporters, video's van trainingen of wedstrijden en uiteraard bijzondere prestaties als een kampioenschap of medaille’’, licht Pieter Holkenborg van de Feestfabriek toe, dat de Zwarte Cross organiseert.

Enorm bereik

De Zwarte Cross begint met een talententuin voor zeven jongen, talentvolle sporters.
Volledig scherm
De Zwarte Cross begint met een talententuin voor zeven jongen, talentvolle sporters. © PR

Het festival heeft met ruim 112.000 likes op Facebook en bijna 32.000 volgers op Twitter een enorm bereik. ,,De sporters zijn vooral bezig met het zo goed mogelijk worden in hun sport. Dat moeten ze ook vooral doen, maar promotie is ook belangrijk vanwege sponsoring, contact met je fans en het promoten van je sport. Het is volledig begrijpelijk dat ze daar geen tijd voor hebben en daarom gaan wij dat voor hen doen.’’

Volgens Holkenborg is dat maar een kleine moeite. ,,Wij kunnen veel mensen bereiken en hebben bovendien veel ervaring met promotie. Als wij iets moois kunnen doen voor het oosten des lands, doen we dat graag.’’

Persdag

Wie de zeven sporters zijn, wordt dinsdag bekendgemaakt op de persdag op het terrein van de Zwarte Cross. Wel duidelijk is dat zij grofweg zitten in de leeftijdscategorie tussen 12 en 20 jaar. De sporten die zij beoefenen zijn boksen, fietscross, schaatsen, skeeleren, motorcross, wegracen en veldrijden.

Als één van die sporters de doelen heeft bereikt of om een andere reden geen steun meer nodig heeft van de talententuin, valt de plek vrij voor een nieuwe ambitieuze atleet. Dat kan ook iemand zijn uit pakweg Groningen. ,,We zijn sterk geworteld in de Achterhoek, maar als je een supertalent van elders kunt ondersteunen moet je dat niet laten. Maar dat is nog toekomstmuziek, eerst deze zeven maar eens naar de top helpen’’, zegt Holkenborg.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek