Volledig scherm
Mede-organisator Ronnie Degen wijst de verzamelde pers op de wijzigingen op het festivalterrein. Op de achtergrond rechts de nieuwe Beugelbar, het vierde festivalcafé. Foto Theo Kock © theo kock

Zwarte Cross ruimer van opzet

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross is deze editie ruimer van opzet dan voorgaande jaren. Door een iets andere indeling van het festivalterrein wil de organisatie de doorstroming van het publiek verbeteren, met name tussen de crossbaan en de rest van het veld. ,,Vorig jaar was het wat krap. Daarom hebben we meer loopruimte gemaakt", zegt algemeen projectleider en mede-eigenaar Ronnie Degen van de organiserende Feestfabriek.

De verruiming is onder meer mogelijk dankzij vergroting van het terrein. De dance-liefhebbers kunnen vanaf dit jaar terecht in de herbouwde vesting van de Engelse Schans, achter de crossbaan. Ook is kampeerhotel Grasnapolsky dichter bij de ingang gesitueerd en is het 'café-straatje' opgeschoven. Verder zijn enkele podia verplaatst. Daardoor is op het eerste deel van het terrein, direct na de ingang, veel meer ruimte ontstaan. Dat moet de bezoekers op de uitverkochte dagen meer lucht geven. ,,We willen dat het ontspannen blijft", zegt Degen.

Recreatieplas

Ondertussen heeft de Zwarte Cross ook nieuwe locaties gecreëerd. Zo kunnen telkens maximaal 500 bezoekers tegelijk even bijkomen op Playa Gasolina, een kleine recreatieplas aan de rand van het terrein, compleet met zandstrand en avontuurlijke tokkelbaan. Theatrale badmeesters en professionele duikers houden daar een oogje in het zeil. Ook is met de Beugelbar een nieuw café toegevoegd, waarmee het aantal muziekpodia op maar liefst 32 is gekomen. Samen met onder meer de Theaterweide, de kermis en kinderplek het Blaogenparadijs telt het festival zo meer dan 40 locaties waar drie dagen lang van alles te doen zal zijn.

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek