Volledig scherm
Zwarte Cross-icoon Tante Rikie wordt op handen gedragen tijdens Zwarte Cross 2017. © Jan Ruland van den Brink

Zwarte Cross verwacht primeur: uitverkoop vóór aanvang festival

Zwarte CrossLICHTENVOORDE - De kaartverkoop van de Zwarte Cross gaat als een speer. De Feestfabriek, de organisatie van de Zwarte Cross, verwacht dat het festival rond maart of april is uitverkocht. Dat zou een primeur zijn: nog nooit was de Zwarte Cross voor de start van het festival helemaal uitverkocht.

Enkel voor de vrijdag zijn er nog  ongeveer 17.000 kaarten beschikbaar. 'Het gerucht dat de Zwarte Cross 2018 nu al volledig uitverkocht is, is dus niet waar', laat de organisatie weten. 

Primeur

Mochten deze kaarten voor 12 juli, de start van het festival, worden verkocht, dan is er tijdens het festival geen kaartje meer te krijgen. Dit gebeurde nog nooit in de geschiedenis van jaarlijkse muziek-, motorcross- en theaterfestijn. De campingkaarten en de zondag- en zaterdagkaarten zijn al uitverkocht. Dit geldt ook voor het kampeerhotel Grasnapolsky. 

Ook maakte de organisatie de eerste namen bekend die tijdens de 22ste editie op het festival optreden. Opvallendste namen zijn de Belgische formatie Triggerfinger, De Dijk en de Amerikaanse band Gogol Bordello. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadse Fratsen: Schaaktafel
    PREMIUM
    Column

    Stadse Fratsen: Schaakta­fel

    Ze hebben ons laatst twee schaaktafels geschonken. Een ervan staat in de binnenstad bij de fontein. Ik was er nog niet geweest en om er wat gevoel bij te krijgen ben ik er net naar toe gefietst. Er werd niet geschaakt. Maar dat had ik ook niet verwacht. Wel zat een paar meter verderop een man op een stenen muurtje. Voorovergebogen ondersteunde hij zijn hoofd met zijn handen. Een houding die wij schakers goed kennen. Toen ik hem voorbij fietste en halt hield bij de schaaktafel, stond hij op. Misschien stoorde ik hem in zijn gedachten. Ik kwam eens op een plein bij een metrostation in Boedapest waar tafel aan tafel werd geschaakt. Gewoon in de buitenlucht en voor geld. Later was ik eens in een stad in Oekraïne en liep op een zondagmiddag nietsvermoedend het park in tegenover het hotel. Binnen drie minuten was ik verwikkeld in een spannende partij. In het park werd bank na bank geschaakt. Zelf heb ik ook een schaaktafel. Jaren geleden gekocht in een antiekzaak die veel van zijn handel uit het voormalige Oost-Europa haalde. Ik heb er nooit een partij op gespeeld. Hoeft ook niet. Een schaaktafel kan ook worden gebruikt om drankjes op te zetten. Of als onderzetter voor een bloemstuk. Ik zie dat de schaaktafel bij de fontein pas een kleine - maar niet heel grondige - schoonmaakbeurt heeft ondergaan. Waarschijnlijk een reiniging door een speelster van onze club die om de hoek van de tafel woont. Ze berichtte erover op Facebook. Eerst vertelde ze over mensen die de tafel hadden gebruikt om een patatje te eten. En afgelopen weekeinde is er een baby op verschoond. In beide gevallen begreep ik dat niet alles was opgeruimd. De niet heel grondige schoonmaakbeurt verraadt ergernis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek