Volledig scherm
De vrijdag van de Zwarte Cross. © dg

Zwarte Cross voor tweede jaar op rij volledig uitverkocht

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross is voor het tweede jaar op rij volledig uitverkocht. De organiserende Feestfabriek BV adviseert om niet zonder kaartje naar Lichtenvoorde te komen.

Vrijdag werden om 20:30 uur de laatste dagkaarten voor de vrijdag verkocht. De kaarten voor zaterdag en zondag waren al niet meer verkrijgbaar. Dit betekent dat net als vorig jaar 220.000 mensen afreizen naar de Achterhoek om zich te laven aan muziek en theater op 32 podia, motorcross, stunts en ander spektakel.

Veel mensen verlieten vanmiddag het terrein vanwege de regen, maar na de eerste zonnestralen aan het begin van de avond wisten veel bezoekers de weg naar het festivalterrein (weer) te vinden.

Gisteren opende festivaldirectrice Tante Rikie de poorten van de camping. Hier verblijven 25.000 bezoekers. De komende dagen worden bezoekers met dag- en 3-dagen kaarten verwelkomd. Als hun ouders een dagkaart hebben, kunnen hun kinderen tot 1,40 meter - zoals altijd - gratis naar binnen.

Vaak bu-j te bang!

Vrij vertaald betekent dit adagium zoveel als: ‘maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’ of ‘no guts, no glory!’. ‘Vaak bu-j te bang!’ is in het oosten een veelgehoorde reactie op onmatig aarzelen, verkrampt risicomijden of het tentoonspreiden van een chronisch gebrek aan lef. Niemand is ooit beter geworden van over analyseren, dingen kapot relativeren of alsmaar cirkel-redeneren. De Zwarte Cross promoveert dit magische mantra tot de slogan van deze 21ste editie en hoopt dat het zal uitgroeien tot de lijfspreuk van alle duizenden Zwarte Crossers. Vaak bu-j te bang!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek