Sinterklaas ontving kinderen in een open tent in het centrum van Doesburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas ontving kinderen in een open tent in het centrum van Doesburg. © Theo Kock

‘Zwarte Piet in Doesburg moet feestpiet worden’, vindt D66, organisatie intocht reageert verrast

DOESBURG - Uitsluitend zwarte pieten bij de sinterklaasintocht in Doesburg op 13 november. Dat kan echt niet meer, vindt D66 in Doesburg. De partij vraagt het college dringend in gesprek te gaan met de organisatie.

7 reacties

 • christiaan verdiesen

  2 jaar geleden
  weer die drammerigheid van d66 , nog even wachten op nieuwe verkiezingen en er blijft niks meer over van dit stelletje salon socialisten die heel ver van de burger af staan , en alleen overtuigd zijn van hun eigen gelijk
 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Jawel D 66 die pieten horen zwart te zijn dit is onze traditie wij verbieden andere kulturen toch ook niet om hun tradities op te geven hier mogen ze toch ook in lange gewaden lopen en een eigen gebedshuis hebben anders moet je ook dat verbieden dan kan dat ook niet meer
 • Joep Meij

  2 jaar geleden
  Ik vind ,buiten de commotie over discriminatie, de roetvegen Piet veel leuker om te zien. Leuker voor alle,ook de donkere kindjes maar ze zijn ook gewoon leuker,moderner. Dit feest word alleen verpest door volwassen zuurpruimen die niet verder komen dan ‘ het is altijd zo geweest,dus moet het zo blijven’…kinderen zelf maakt het geen bal uit. Dus stop eens met dat gezeur en maak het een leuk feest voor alle kindjes van.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Laat een kinderfeest niet verpesten door een stelletje leeghoofden die met veel geschreeuw een oude traditie de nek om willen draaien door er allerlei zaken bij te betrekken die totaal niets met dit feest te maken hebben , maar ze er zelf van hebben gemaakt door de eventuele gemaakte fouten van onze voorouders uit te kuren op de huidige generatie...! dat is geweest..! wij leven nu...! en bij het Sinterklaasfeest horen dan ook gewoon echte zwarte pieten...! en niets anders..!
 • Bert Vogels

  2 jaar geleden
  Tijden veranderen. Zwarte Piet kan echt niet meer. En om hele goede redenen. Stop er mee.