Volledig scherm
Achtervolgd door de politie botste de auto op een verkeersheuvel en een lantaarnpaal. © AS Media

Bestuurder crasht in Veenendaal met de politie op zijn hielen

De politie heeft afgelopen nacht op de Klompersteeg in Veenendaal de bestuurder van een grijze Ford na een achtervolging aangehouden.

Tegen drieën in de vroege ochtend wilde de politie deze bestuurder controleren vanwege zijn opvallende rijgedrag. De man negeerde echter het stopteken en ging er als een speer vandoor. Achtervolgd door de politie eindigde zijn vlucht niet veel later in een eenzijdig ongeval. Hij botste op een verkeersheuvel, raakte een lantaarnpaal en kwam pas daarna tot stilstand. 

De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd en daarna alsnog aangehouden en naar het politiebureau gebracht. 

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”
  2. Italiaanse viroloog walgt van paniekzaaierij rondom coronavirus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Italiaanse viroloog walgt van paniekzaai­e­rij rondom coronavi­rus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Sinds twee weken werkt ze zonder pauze, de directeur van het laboratorium voor Microbiologie in in Milaan die de tests op het coronavirus uitvoert. In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica zegt Maria Rita Gismondo dat Italië doet alsof het in staat van oorlog verkeert, maar dat het om niet veel meer dan een normaal griepvirus gaat. Er is volgens haar sprake van ‘een bombardement van berichten die angst aanwakkeren en voor collectieve hersenspoeling zorgen’.