Volledig scherm
Beeld van Patrick Crusius op zijn moordtocht door een supermarkt. © AFP

El Paso schutter bekende meteen en ‘mikte op Mexicanen’

De schutter die toesloeg in El Paso heeft bekend mensen neer te hebben geschoten in een supermarkt, afgelopen weekend. Hij zegt dat hij mikte op Mexicanen. 

Dat meldt The Washington Post, die het arrestatiebevel in de zaak tegen Patrick Crusius in handen heeft. ‘Ik ben de schutter’,  zei de 21-jarige meteen toen hij zich afgelopen zaterdag overgaf aan de politie. 

Volledig scherm
Patrick Crusius. © AP

Dat gebeurde kort nadat hulpdiensten arriveerden bij Walmart, de supermarkt waar Crusius een week geleden 22 mensen doodde. Politiemensen zagen een auto stilstaan bij een kruispunt, niet ver van de supermarkt. Daar zagen ze een man uitkomen, met zijn handen in de lucht. Later zou blijken dat het ging om Crusius, de veroorzaker van het bloedbad. 

Hij heeft inmiddels verteld dat hij ‘mikte op Mexicanen’. Dat sluit aan bij het racistische manifest dat Crusius op internet zette, kort voordat hij toesloeg. Daarin hekelt hij de ‘Hispanic invasion of Texas’. Crucius werkt mee aan het onderzoek dat is ingesteld. Hij ziet tot nu toe af van een advocaat en vertelt dat hij met zijn wapens vertrok uit een buitenwijk van Dallas, zijn woonplaats, om toe te slaan met een AK-47. 

  1. Vakantie in knel door boze boeren: reizigers Eindhoven Airport missen vlucht
    update

    Vakantie in knel door boze boeren: reizigers Eindhoven Airport missen vlucht

    Door het grootschalige tractorprotest bij Eindhoven Airport hebben enkele passagiers hun vlucht moeten missen. Dat laat een woordvoerder van de luchthaven weten. Honderden boze boeren trokken vanmiddag onverwacht naar Eindhoven Airport met als doel de luchthaven te bezetten. Uiteindelijk mochten ze van de politie één rondje over het terrein rijden. De afspraak was dat ze daarna weer naar huis zouden gaan. Aan dat verzoek gaven ze gehoor.