Volledig scherm
PREMIUM
© Erik Smits

‘Ik erger me kapot aan vrouwen die zeggen dat ze geen excuus-Truus willen zijn’

InterviewAls advocaat Mirjam de Blécourt (55) met haar collega’s een zaak bespreekt, heeft ze al snel het gevoel dat ze zit op te scheppen. ,,Dat zit zó diep in onze cultuur. Als een mán over een zaak vertelt, denk ik helemaal niet: wat een opschepper.’’

Gekkenwerk was het. Stond ze daar op het vliegveld op weg naar Wenen, voor een bijeenkomst van het internationale advocatenkantoor Baker McKenzie. De dag ervoor had ze in het ziekenhuis gelegen, voor een operatie na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap - haar hand nog blauw van het infuus. Het verdriet en de angst om geen tweede kind te kunnen krijgen weggestopt. Want de zaken gingen voor privéstrubbelingen, afspraken afzeggen was geen optie. Tegen een collega zei ze met tranen in haar ogen dat ze ‘tegen een kastje was aangelopen’.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.