Volledig scherm
Opnieuw is een auto uit de 'varkensbocht' gevlogen bij knooppunt Rijnsweerd in Utrecht. © 112MediaUtrecht

Opnieuw vliegt een auto uit de varkensbocht in Utrecht

Opnieuw is het misgegaan in de zogenoemde ‘varkensbocht’ bij knooppunt Rijnsweerd in Utrecht. Even na middernacht raakte de bestuurster van een personenauto in de slip. Zij botste op de vangrail. Haar auto raakte zwaar beschadigd maar de vrouw zelf bleef ongedeerd.

De scherpe bocht in de verbindingsweg van de A28 naar de A27 richting Breda levert vaker problemen op. Rijkswaterstaat sluit niet uit dat het stijgende aantal ongelukken op dit punt te maken heeft met glad asfalt. Aankomende week wordt de verkeerssituatie onder de loep genomen.

Vorig jaar werden in deze bocht 40 ongelukken genoteerd en ook in de eerste weken van dit jaar zijn alweer verschillende bestuurders in de vangrail beland. In september vorig jaar is voor het laatst het asfalt in de bocht gecontroleerd. Als deze week blijkt dat het te glad is, worden er volgens Rijkswaterstaat maatregelen genomen. Vooralsnog komen er geen extra waarschuwingsborden of knipperlichtinstallaties om automobilisten te wijzen op de scherpe bocht.

De geslipte auto moest aan het begin van de nacht uit de varkensbocht worden weggesleept door een berger. Daarvoor moest de weg enige tijd worden afgesloten. Drie automobilisten negeerden de rode kruizen. De politie noteerde hun kentekens en maakt proces verbaal op.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”
  2. Italiaanse viroloog walgt van paniekzaaierij rondom coronavirus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Italiaanse viroloog walgt van paniekzaai­e­rij rondom coronavi­rus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Sinds twee weken werkt ze zonder pauze, de directeur van het laboratorium voor Microbiologie in in Milaan die de tests op het coronavirus uitvoert. In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica zegt Maria Rita Gismondo dat Italië doet alsof het in staat van oorlog verkeert, maar dat het om niet veel meer dan een normaal griepvirus gaat. Er is volgens haar sprake van ‘een bombardement van berichten die angst aanwakkeren en voor collectieve hersenspoeling zorgen’.