Volledig scherm
Koopjedeal. © AD

Redding nabij voor Koopjedeal, bestelde spullen dan toch geleverd

Aanbiedingensite Koopjedeal.nl wordt mogelijk overgenomen. Bewindvoerder Victor Kruit verwacht begin volgende week duidelijkheid. Mogelijk krijgen klanten dan toch hun bestelde spullen.

Koopjedeal kreeg woensdag surseance van betaling. Vrij snel daarna stond ‘een serieuze investeerder’ op de stoep. ,,Die onderzoekt of er een crediteurenakkoord mogelijk is’’, aldus Kruit. ,,Deze partij heeft vaker bedrijven overgenomen die in surseance zaten.’’

Bij een crediteurenakkoord krijgen de schuldeisers een deel van hun vordering betaald. Als een meerderheid van de crediteuren daarmee akkoord gaat kan het bedrijf verder. Dat zou goed nieuws zijn voor de klanten die al betaald hebben, maar nog niets hebben ontvangen. ,,Zij krijgen dan hun spullen alsnog geleverd’’, zegt Kruit.

De bewindvoerder waarschuwt wel voor te hoge verwachtingen. ,,Naast het crediteurenakkoord moet de investeerder ook de lopende verplichtingen overnemen. Zo moeten de salarissen van 48 mensen worden doorbetaald.’’

Al met al moet de investeerder dus een dikke portemonnee hebben. ,,De investeerder is niet geschrokken van de bedragen die op tafel moeten komen’’, verzekert Kruit.

Kruit verwacht dat er maandag een voorstel ligt waarover de crediteuren zich kunnen uitspreken. Als er geen akkoord komt is een faillissement onvermijdelijk volgens de bewindvoerder.

Klachten

Tientallen klanten hebben zich afgelopen maanden beklaagd bij waakhond ACM over de onbereikbaarheid van de klantenservice van Koopjedeal, over bestellingen die niet zijn geleverd en onjuiste informatie over retourzendingen.

Koopjedeal zegt op de eigen website dat de problemen zijn terug te brengen tot een grote brand in het externe magazijn in september 2018. Het vuur verwoestte het grootste deel van de voorraden, waardoor Koopjedeal het zicht op de bestellingen en retourzendingen zegt te hebben verloren.

De financiële problemen stapelden zich sindsdien op. Leveranciers haakten af, er werd beslag gelegd op het banksaldo, en er waren geen nieuwe investeerders.

  1. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”