Volledig scherm
© thinkstock

Studente krijgt bijval met foto van 'te strakke' H&M-jeans

Een Britse vrouw heeft wereldwijde steun gekregen nadat ze zich op Facebook hardop afvroeg waarom kledingzaak H&M onrealistisch strakke broeken verkoopt. Een selfie in de spijkerbroek die de gezond uitziende Ruth Clemens niet dicht krijgt, heeft in een aantal dagen meer dan 81 duizend likes gekregen.

,,Ik heb geen overwicht (ook al doet dat er niet toe), en ook al ben ik 1 meter 80 - mijn lichaam heeft gemiddelde vormen. Het is al moeilijk genoeg om met mijn lengte passende kleren te vinden, waarom maken jullie dan spijkerbroeken die onrealistisch strak zijn?", schrijft Clemens in een Facebook-bericht. De studente vraagt zich af of betaalbare trendy kleding misschien gewoon niet haalbaar is voor haar. ,,Ben ik te dik voor jullie gemiddelden?"

In haar post (zie hieronder) vertelt ze dat ze naar de winkel in Leeds ging en daar in de uitverkoop een goedkope spijkerbroek vond die haar maat had. Het is de grootste broekenmaat die H&M verkoopt. Maar in het pashokje bleek dat tegen te vallen. Clemens is ook best bereid om een plus-maatje te kopen, maar die vindt ze nauwelijks in H&M-winkels.

De Zweedse modeketen reageerde op Facebook op de aanklacht. ,,We willen dat onze klanten het altijd naar hun zin hebben als ze bij ons winkelen en dat ze lekker in hun vel zitten. Bij H&M maken we kleren voor alle filialen wereldwijd, dus de maten kunnen variëren, afhankelijk van stijl, snit en stof. We waarderen je feedback en nemen de punten die jij en andere klanten noemen in overweging."

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.