Volledig scherm
Spits Siemen van Straaten scoorde namens Union tegen zijn oude club. © Gerard Verschooten

3D: Union zet Milsbeek opzij


MILSBEEK - Union beleefde een uitstekende seizoensstart op bezoek bij Milsbeek: 0-3.

Spits Siemen van Straaten scoorde namens Union tegen zijn oude club, maar vond de uitslag ietwat geflatteerd. „Wij zijn net iets verder. Ze boden veel weerstand, maar ze konden geen potten breken.” Van Straaten opende in de eerste helft de score. Nog voor rust werd het 0-2 uit een vrije trap van Niels Voss. David Smit tikte de bal samen met een tegenstander in het doel. „Laten we hem maar aan David geven”, zei ploeggenoot Van Straaten. Voss zorgde in de tweede helft zelf voor de 0-3.

Het compleet gerenoveerde SCH begon met een zege op Beuningse Boys: 1-0. Mustafa Celik zorgde in de eerste helft voor de enige goal van de middag. Sagall Hertog miste na een uur spelen een strafschop, waardoor het 1-0 bleef. Keeper Tim van Lierop van Beuningse Boys kreeg kort daarvoor een rode kaart, waardoor de bal op elf meter ging.

Dave Kleijnen was zondag de gevierde man bij Groesbeekse Boys. Door een hattrick van de van Germania overgekomen spits wonnen de Groesbekenaren van SML: 3-2. Kleijnen scoorde voor de rust twee keer. Daarna kwam de Arnhemse nieuwkomer terug tot 2-2. Met nog vijf minuten op de klok bezorgde Kleijnen zijn ploeg de drie punten door de 3-2 te maken.

SCE had behoorlijk wat pech tegen Vianen Vooruit. De ploeg was heer en meester, maar verloor uiteindelijk door een eigen doelpunt: 0-1. Verdediger Robbin van Zantvliet was de pechvogel. Hij werkte een voorzet van Stijn Bardie van Vianen Vooruit in zijn eigen doel. Middenvelder Zakaria Kerkri kreeg twee keer geel en dus rood. Kort daarvoor kon Bardie vertrekken met een directe rode kaart wegens een harde tackle.

DIO’30 was te sterk voor het uit de vierde klasse teruggekeerde Blauw Wit: 2-1. Jan Willem Jeurissen en Michel Falize scoorden voor DIO. Danny Burgers maakte het nog spannend namens Blauw Wit.

Trekvogels kende een valse start op bezoek bij Vitesse’08: 2-0. In de tweede helft werkte verdediger Gijs van den Broek bij een 1-0 stand de bal achter zijn eigen keeper, waardoor de marge werd verdubbeld.

Amateurvoetbal