Volledig scherm
Archieffoto © DG

4E: Brakkenstein haalt uit tegen Niftrik


NIJMEGEN - Brakkenstein is het seizoen in de vierde klasse E goed begonnen. De Nijmegenaren wonnen ruim van promovendus Niftrik: 4-1.De thuisploeg kwam voor rust op 3-0 door twee goals van Thijs Boonstra en een doelpunt van Niek Adolfs, die na rust ook nog scoorde. Niftrik maakte na de pauze via Christian Jolie nog een treffer. De uitploeg eindigde de wedstrijd met tien man door een rode kaar van Jesper Hendriks vlak voor tijd.

Nieuwkomer Kolping-Dynamo ging onderuit in de eerste wedstrijd van het seizoen.
De Nijmeegse ploeg verloor thuis van Heumen: 0-2. Voor de uitploeg scoorden Nicky Janssen-Bouwmeester en Jordy Rutten.

Ewijk won thuis van Achilles’29: 2-0. Ewijk was volgens coach Karel Rengelink de bovenliggende partij, maar de Groesbekenaren bleven op de been door doelman Paul Derks. Koen de Waal scoorde voor rust en een doelpunt van Sjoerd van de Hagt na de pauze.

Victoria’25 kende een voortvarende start van het seizoen door dik te winnen van Overasseltse Boys: 0-4. Boy de Swart, Brian Croonen en Joel de Lorijn scoorden voor rust, Paul van Bommel na de pauze.
Het gepromoveerde WVW begon goed in de vierde klasse E met een overwinning op DVE-Trajanus: 3-1. Na een uur kwam WVW voor via Bas Magdelijns, die later ook voor de 3-0 zorgde. Etienne van Trigt scoorde tussendoor voor WVW, vlak voor tijd deed Jihad Ouchene wat terug: 3-1. SV Nijmegen liep in tien minuten tijd uit naar een ruime overwinning Diosa: 1-5. Na een vroege goal van Jordi Goudt en de gelijkmaker van Diosa-aanvaller Ruud van Beuningen bleef het lang 1-1. In het slot van de wedstrijd liep SV Nijmegen uit via doelpunten van Sven Klaassen, Antoine in den Bosch, Erik Makaay en Mohammed Kamal. Eendracht’30 won in Mook van SCP: 3-0. Eendracht scoorde via Dennis Watson (strafschop), Dennis Abbenhuis en Wout Lamers.

Amateurvoetbal