Volledig scherm
Duel tussen SC Westervoort en VVG © Theo Kock

5E: Aquila loopt over UHC heen

HERNEN - Aquila liet in de vijfde klasse E in de eerste wedstrijd bij UHC in Hernen geen twijfel over de ambities bestaan. De dit seizoen versterkte formatie uit Dreumel, nog zonder enkele bepalende spelers, gaat na de 4-1 winst aan kop.

Aquila bracht een mix van routiniers en jeugdspelers in het veld, was in de openingsfase gretiger en drukte dat binnen een kwartier uit in twee treffers. Lesley Schonenberg rondde een snelle aanval af en amper een minuut later verdween de bal via Mark van de Vondervoort in het eigen doel. Op slag van rust profiteerde Joep van Baren van de vrijheid: 0-3.

De tweede helft had na de vlotte 0-4 van spits Jelle Kosters weinig om het lijf. De ingebrachte Mamadou Conté was twee keer dicht bij een treffer. In de slotminuut redde Jordy Hachmang de eer: 1-4.

De aantrekkelijke Nijmeegse derby tussen Krayenhoff en FC Kunde eindigde onbeslist: 2-2. Trainers Röschdie Krebbers en Gert Visscher willen allebei om de titel meedoen. De 0-1 was van Menno Scholten. De van DIO’30 overgekomen Michael Michels maakte de 1-1. De aanvoerder werd aangetikt en benutte zelf ook de strafschop voor 2-1. Peter Adriaanse redde het punt voor Kunde.

SCD’33 ging in Deest vlak voor tijd onderuit tegen buurman Roda’28. Pim Tromp werd na 85 minuten de matchwinner. Met een intikker, nadat de bal van paal en lat terug kwam, zorgde hij voor de enige treffer van de middag.

AAC-Olympia toonde in Horssen veerkracht tegen DVSG. De thuisclub miste voor rust scherpte zodat Wilco Bons twee keer doel trof: 0-2. De ommekeer kwam via Stephane van den Broek, Wesley Kraaijveld en Jeroen Bernts. AAC-Olympia bleef na de 3-2 met mazzel overeind. DVSG liet kansen op de gelijkmaker onbenut.

Unitas’28 was in Wamel tegen SVHA zwak in de afronding. Spits Niels Kuijpers miste een riante kans en een strafschop. Op de 1-1 van Ali Saleh werd het 1-1 via Mark Kruijzen. Na de thee tekende Saleh voor 1-2 en Lodi van Elk voor 2-2. Bij SVHA zag Jordi van Gaalen rood.

Amateurvoetbal