Volledig scherm
Wouter Klaassen (met kniebrace) kopt de bal uit het strafschopgebied na een corner van Menos. © Ed van Alem

5e klasse: De Willy's mist burenruzies tegen Menos

Komend seizoen moet De Willy's het in de vijfde klasse doen zonder de wedstrijden tegen buurmannen Menos en SC St. Hubert. Het elftal van trainer Koen van Berlicum is door de KNVB in de vijfde klasse H ingedeeld, terwijl de clubs uit Landhorst en Sint-Hubert uitkomen in de vijfde klasse G.

De Wilbertoordse vijfdeklasser komt wel in actie tegen drie ploegen uit de gemeente Grave: Gassel, GVV'57 en SCV'58. Het duel met de Velpse formatie wordt een weerzien met Jeroen Denissen, de voormalig trainer van De Willy's zwaait nu de scepter bij SCV. In deze Brabantse klasse staan verder clubs als De Rakt, OKSV, Odiliapeel en VCO.

In de vijfde klasse G staan acht regionale clubs. Van die teams keert alleen Heijen terug uit de vierde klasse. De relatief onbekende ploegen zijn SV United (Wanssum) en SVOC'01 (Oirlo-Castenray).

Vijfde klasse G: Astrantia, BVV'27, De Zwaluw, Heijen, Holthees, HRC'27, Menos, Merselo, Sambeek, SC St. Hubert, SV United, SVOC'01, SVS, VIOS'38.

Vijfde klasse H: De Willy's, FC De Rakt, Gassel, GVV'57, MOSA'14, OKSV, Odiliapeel, Ravenstein, Ruwaard, SBV, SCMH, SCV'58, Ulysses, VCO.

Amateurvoetbal