Volledig scherm
© DG

Aanvaller Johan Pater aan de slag bij WAVV

WAGENINGEN - WAVV heeft een mooie slag geslagen op de transfermarkt. De Wageningse club, die morgen het eersteklasserschap moet veiligstellen, bereikte gisteravond overeenstemming met Johan Pater. De aanvaller komt over van eerste divisionist AGOVV.


"Sommige mensen zullen opkijken van mijn keuze", denkt de in Lunteren opgegroeide Pater. "Van een profclub naar een amateurclub is opvallend. Iedereen mag best weten dat het bij AGOVV geen vetpot is. De club heeft gedaan wat ze kon, maar de mogelijkheden in Apeldoorn zijn zeer beperkt."

Als dertienjarige maakte Pater, destijds jeugdspeler bij Fortissimo, de overstap naar Vitesse. "Vanaf die tijd stond alles in het teken van voetbal. Ik ga nu voor het eerst werken. WAVV helpt mij bij het vinden van een baan. Ik weet niet of het bevalt. Maar ja, ik heb ook een gezinnetje. Ik moet aan de toekomst denken."

Pater (27) begint in Wageningen aan een onbekend avontuur. "Eerlijk gezegd had ik nog nooit van WAVV gehoord. Technisch coördinator Rob Hummelen heeft mij verteld dat er met Marcel Mühlack en Kelvin van der Horst ervaren jongens komen. Ik weet ook dat Moslin Adnane en zijn broertje (Toufik, red.) goede voetballers zijn. Ik hoop dat het straks gaat draaien met alle nieuwelingen, het liefst in de eerste klasse."

Tegenover de komst van Pater staat de afzegging van Cor Prein. De aanvaller van FC Lienden koos op het laatst voor de Gendtse hoofdklasser De Bataven. Pater, lachend: "Ik ken Cor Prein uit de PSV-jeugd, aardige gozer. Toen ik naar Eindhoven kwam, speelde hij bijna niet meer. Nu kiest Cor al voor een andere club, voordat ik bij WAVV aan de slag ga."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal