Volledig scherm
Foto: ANP

Ajax B kan promotiekansen niet verzilveren

KILDER – Ajax B heeft woensdagavond in Kilder niet kunnen vlammen. De ploeg van trainer Niek Schreur verloor terecht met 3-2 en blijft vijfdeklasser. Kilder prolongeerde door de krappe winst het verblijf in de vierde klasse.

Ajax B werkte de schade van het eerste duel, 0-1 verlies, al vlot weg door een fraaie treffer van Martin Rexwinkel. Daarna stelde Kilder voor rust orde op zaken via Kars Geurts en Robin Hietkamp. Tijdens de rommelige en bij vlagen onvriendelijke tweede helft scoorden Kilder-invaller Wouter Krus en Ajax B-aanvoerder Ingmar Bolwerk: 3-2.

Mooi
Ajax B-trainer Niek Schreur: „Het was mooi dat we meededen aan de nacompetitie, maar ik denk dat in Breedenbroek er niemand wakker van ligt dat wij de promotie misliepen. Voor de zekerheid had ik donderdag al wel een vrije dag opgenomen, maar achteraf was het helaas niet nodig.”

Verwachting
Ondanks de niet waargemaakte hoge verwachtingen sprak Kilder-trainer Huub van Laarschot van een geslaagd seizoen. „Na alle pech en ellende is het toch nog goed gekomen.”

Amateurvoetbal