Babberich-middenvelder Giel Neervoort baalt van de degradatie naar de tweede klasse in 2014. De amateurclub is inmiddels afgehaakt in de top van het amateurvoetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
Babberich-middenvelder Giel Neervoort baalt van de degradatie naar de tweede klasse in 2014. De amateurclub is inmiddels afgehaakt in de top van het amateurvoetbal. © Bart Harmsen

Amateurclubs in oosten haken af in top; twee ‘voetbaldorpen’ houden nog stand

NIJMEGEN - Het oosten, zuiden en noorden tellen niet meer mee in de top van het amateurvoetbal. Clubs uit de Randstad heersen in de tweede divisie en derde divisie, terwijl clubs uit deze regio wegkwijnen of zelfs helemaal omvallen. 

9 reacties

 • Ik heet geen Hennie, ik heet Jan

  2 jaar geleden
  Bataven, Germania, RKHVV, Babberich, JVC, SC Enschede, toch clubs die voor de invoering van de divisies een serieuze naam hadden in het oosten. Nu kunnen ze niet meer mee helaas
 • Hans

  2 jaar geleden
  Juist,maar daar kun je alleen van genieten als je al het mooie hebt meegemaakt.....
 • Eldenaar

  2 jaar geleden
  En HHC Hardenberg ligt niet in het oosten? 
 • Marc van der Linden

  2 jaar geleden
  'Haken af' en 'Oost is kansloos tegen West' …
 • Koekoek

  2 jaar geleden
  Wat is de nieuwswaarde van dit artikel?Het geld heerst, van Eredivisie tot 3e klasse amateurvoetbal.De clubliefde zoals we dat vroeger kenden is totaal verdwenen. Alles draait om geld, en je kunt het jongens van 19/20 ook niet kwalijk nemen als er weer iemand met de geldbuidel rammelt. 

Amateurvoetbal