Volledig scherm
PREMIUM
Babberich-middenvelder Giel Neervoort baalt van de degradatie naar de tweede klasse in 2014. De amateurclub is inmiddels afgehaakt in de top van het amateurvoetbal. © Bart Harmsen

Amateurclubs in oosten haken af in top; twee ‘voetbaldorpen’ houden nog stand

NIJMEGEN - Het oosten, zuiden en noorden tellen niet meer mee in de top van het amateurvoetbal. Clubs uit de Randstad heersen in de tweede divisie en derde divisie, terwijl clubs uit deze regio wegkwijnen of zelfs helemaal omvallen. 

Nederland kent in de top van het amateurvoetbal de opzet met de tweede divisie en derde divisie vanaf 2016. Sindsdien is het oosten kansloos tegen het westen.

Van de traditionele grootmachten zijn alleen De Treffers uit Groesbeek en GVVV uit Veenendaal nog over. TEC uit Tiel haakt aan op het hoogste amateurniveau. In de derde divisie probeert DOVO, ook uit Veenendaal, aan te sluiten. Dat zijn de clubs die nog meetellen in de top.

Volledig scherm
© R Bors
Quote

Er is in het voetbal een verweste­ring gaande.

Voorzitter Bert Janssen van De Treffers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal