Volledig scherm
Voetballen op eerste paasdag en eerste pinksterdag behoort alweer tot het verleden. © Gerard Verschooten

Amateurvoetbal weer op tweede paasdag en tweede pinksterdag

DOETINCHEM - De KNVB heeft naar haar leden geluisterd. Voetballen op eerste paasdag en eerste pinksterdag behoort na één seizoen alweer tot het verleden.

In het seizoen 2017-2018 besloot de KNVB district Oost om met de feestdagen voor het eerst op zondag te gaan voetballen. Dit experiment was bepaald geen succes. Clubs klaagden omdat veel spelers van de feestdis werden weggeplukt en daarnaast kwam er amper publiek bij de wedstrijden op eerste paasdag en eerste pinksterdag.

Daarnaast baalden clubs ervan dat ze met Pasen en Pinksteren geen ‘dubbel (spelen op zaterdag en maandag) konden afwerken. Daardoor moest er volgens hen onnodig op doordeweekse avonden worden ingehaald.

Nacompetitie


De finale van de nacompetities worden dit seizoen op neutraal terrein afgewerkt. Dat was vorig seizoen niet het geval. Het kwam voor dat clubs al hun drie nacompetitieduels op eigen terrein afwerkten. Dat leverde de KNVB veel kritiek op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal