Volledig scherm
Eindrapport FC Lienden 2019-2020. © Rik Bors

Anticlimax in bizar jaar

LIENDEN - Het was voor FC Lienden dit seizoen bijna vechten tegen de bierkaai. Een abrupt einde leek er in december te komen, de club herpakte zich, maar ging uiteindelijk toch nog kopje onder.

Liefst 37 spelers maakte dit seizoen minuten in het shirt van FC Lienden. Niet omdat trainer Hans van de Haar dat zo graag wilde, maar omdat het moest. De halve selectie verliet de club in de winterstop, toen uitsluiting uit de tweede divisie dreigde. Van de Haar zocht hoogstpersoonlijk een nieuwe sponsor nadat geldschieters Nico Wagenvoort en Adrie Timmer er mee stopten, haalde nieuwe spelers naar de club en pakte met die nieuwe selectie meer punten dan voor de winterstop. Via de nacompetitie leek FC Lienden het bijna onmogelijke te bewerkstelligen, maar in de allerlaatste wedstrijd, in de allerlaatste minuut, een paar seconden voor het laatste fluitsignaal van het seizoen, ging het toch nog mis. En dus speelt FC Lienden volgend seizoen in de derde divisie.

Het seizoen begon nog rooskleurig voor FC Lienden, dat zich evenals in voorgaande jaren weer flink had geroerd op de transfermarkt. Belangrijke spelers verlieten de nummer veertien van het afgelopen seizoen en er moest weer naar een nieuw elftal toegewerkt worden. Dat was aan Van de Haar wel besteed, die dat in zijn eerste periode bij FC Lienden ook al eens deed. Toen leverde het successen op.

Volledig scherm
Marlon Versteeg maakte negen doelpunten dit seizoen voor FC Lienden. © BSR Agency

Nu begon het seizoen met een overwinning op Koninklijke HFC (1-2) in het openingsduel en een gelijkspel tegen De Treffers (1-1) nog prima, maar daarna kreeg de ploeg het lastig. Vier keer op rij werd er verloren en dus moest er iets gebeuren; oud-prof Michiel Hemmen kwam de ploeg versterken. Dat leek in eerste instantie zijn vruchten af te werpen. GVVV en HHC Hardenberg werden knap op een gelijkspel gehouden en van Rijnsburgse Boys werd zelfs gewonnen. Maar de positieve Liendense vibe sinds de komst van Hemmen bleek slechts van korte duur. Vanaf eind oktober bakte de ploeg er amper meer iets van en toen kwam op 18 december ook nog eens het nieuws dat Wagenvoort en Timmer de stekker er uit trokken.

De gevolgen leken in eerste instantie groot. FC Lienden zou uit de tweede divisie genomen worden. Maar nog voor de jaarwisseling vond Van de Haar een nieuwe sponsor en stroomden de nieuwe spelers binnen. Met dat vreemdelingenlegioen begon FC Lienden aan de tweede seizoenshelft. Het zag er allemaal beter uit en de club ontliep directe degradatie. Via Goes en ASWH leek FC Lienden zelfs voor lijfsbehoud te gaan, maar die laatste wedstrijd duurde een minuut te lang.

De spelers leken op te zijn. Het lange en turbulente seizoen had zijn tol geëist. Zelfs uitblinkers in de competitie als Marlon Versteeg, Milad Intezar, Frank Wiafe en Guytho Mijland hadden geen puf meer over om de club te behoeden van degradatie. Het was te veel.

En dus begint FC Lienden volgend seizoen opnieuw. De zoveelste nieuwe start van die club uit dat kleine dorpje tussen al het amateurvoetbalgeweld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal