Volledig scherm
Trainer Anton Janssen. © ANP

Anton Janssen trainer De Treffers

GROESBEEK - Anton Janssen wordt de nieuwe hoofdtrainer van De Treffers. De voormalige coach van NEC tekent voor een jaar bij de club uit Groesbeek. Hij moet de topklasser volgend seizoen naar de tweede divisie leiden.

De Treffers bereikte overeenstemming met Janssen (51) als opvolger van Ton Caanen, die tussentijds vertrok naar de Cypriotische topclub Apollon Limassol. Janssen zat zonder club, sinds de breuk met NEC in de zomer van 2014. De inwoner van Beneden-Leeuwen werd door de leiding van de Nijmeegse club geslachtofferd na de smadelijke degradatie uit de eredivisie. Janssen had gaandeweg dat voetbalseizoen juist de taken overgenomen van de weggestuurde trainer Alex Pastoor. De Leeuwenaar kon de aftocht niet voorkomen.

Janssen heeft een grote staat van dienst in het (prof)voetbal. Hij brak als tiener door bij NEC en voetbalde verder bij Fortuna Sittard, PSV en KV Kortrijk. Met de club uit Eindhoven won hij in 1988 de Europa Cup 1, werd hij tweemaal landskampioen en veroverde hij twee keer de beker (1988 en 1989).

Als trainer was hij actief bij NEC (A1 en hoofdmacht), Jong PSV, Gemert en FC Oss.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal