Volledig scherm
Niek te Veluwe van AZSV (rechts) scoorde twee keer tegen SDC Putten. © Freelance Sport11

AZSV blij met late gelijkmaker

VIDEOAALTEN -Het Aaltense AZSV is de competitie in de hoofdklasse B zaterdagmiddag begonnen met een
2-2 gelijkspel tegen SDC Putten. In een blij vlagen matig duel liet de thuisploeg na de eerste zege veilig te stellen.

Het door Dave de Jong getrainde AZSV begon slordig. De passing was onnauwkeurig en het handelingstempo te laag. Na ruim tien minuten maakte Max Jansen (AZSV) een oliedomme overtreding in de zestien, waarna de bijbehorende strafschop door Robbert Knul benut werd (0-1). Lang keek AZSV niet tegen een achterstand aan. Enthousiast werd er aangevallen en Niek te Veluwe was de maker van de 1-1.

Na de pauze was AZSV veel in balbezit en kwam Putten amper nog voor het doel van Matthijs Ebbers. Groot was dan ook de verrassing dat de gasten op 1-2 kwamen uit een hoekschop. Martijn Duits was de maker en Ebbers zag er daarbij niet goed uit. Toch was de wedstrijd niet gespeeld, want AZSV kreeg in het laatste kwartier liefst twee strafschoppen. De eerste werd nog door Robbin Thuss gemist, waarna de tweede door Te Veluwe tot 2-2 werd gepromoveerd.  

,,We begonnen inderdaad onrustig, misschien kwam dat ook wel omdat het de eerste competitiewedstrijd was. Die twee tegendoelpunten mogen niet, we moeten zorgen dat we de nul heilig verklaren", reageerde De Jong na afloop. ,,Aan de andere kant zijn we twee keer goed teruggekomen, we verdienden meer dan een punt."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal